Снимка: sxc.hu

В една организация клюки винаги има и техния ефект върху работната атмосфера може да се окаже доста неблагоприятен. Ако сте мениджър в компания и искате да намалите доколкото е възможно вероятността за разпространението на клюки, вижте нашите предложения:

1. Обърнете внимание на това какво се случва около машината за кафе. Кой се задържа там най-дълго, има ли групички, които редовно се събират и разговарят на това стратегическо място.

2. Овладейте изкуството на задаването на въпроси. Не размахвайте пръст, защото ситуацията може да се влоши. Задавайте отворени въпроси, чийто отговор не може да бъде само „да” или „не”. Така ще разузнаете по-добре как стоят нещата.

3. Разпознайте кои хора са „приятели” с всички, а същевременно използват получената информация, за да настройват едни хора срещу други. Това е тяхното забавление и дори информацията, която са получили да не е интересна или застрашаваща нечии отношения, те може да я доукрасят така, че да се създадат интриги.

4. Има и такива случаи, в които такъв тип хора не правят тези интриги целенасочено и осъзнато и не вярват, че говорят „нещо лошо” , дори когато изричат думи, създаващи напрежение в екипа.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase