Снимка: Личен архив

"Havana" е третият нов сингъл на дуото Pavell & Venci Venc’, с който изненадаха феновете си в петък, 11 май. Преди това музикантите създадоха "Fake Profile" и колаборацията с DARA - "Срещу мен". Музиката на "Havana" е написана от Pavell, а авторството на текста е поделено между него и Venci Venc’.

Обща е и идеята за видеото да бъде заснето в кубинската столица. А към момента вече над 400 хиляди са гледанията му в интернет.

Историята на проекта води началото си от приятелството на Pavell & Venci Venc’ с техния тур-мениджър Стефан Пачеръзов и неговата детска мечта да посети Хавана.

Дядото на Стефан е бил Балкански шампион по джудо през 1968 г. и благодарение на спортната си кариера е обиколил почти целия свят, но определя няколкото месеца, прекарани в Хавана, като най-хубавите в живота си.

Любовта му към Куба и културата ѝ се предава на внука му и постепенно се превръща в негова голяма мечта.

"Една от най-невероятните възможности, които ни дава професията ни на артисти, е да сбъдваме мечтите си – нашите и тези на близките ни. "Havana" беше проект, създаден с идеята да зарадваме един от най-добрите си приятели и да го заведем там, където дядо му е оставил подписа си на една стена преди 40 години…

Мисията беше успешна, прибрахме се щастливи и променени. Интересното е, че трябваше да пишем текст за място, на което не сме били, само представяйки си как би изглеждало. Когато отидохме и усетихме атмосферата, направихме промени в текста на място, които презаписахме в България.

Никой не може да си представи какво е Хавана, докато не отиде там. Няма снимка или видео, които да могат да предадат духа на Куба и на този град", разказват Pavell & Venci Venc’.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase