Снимка: Istock

Меденият пъпеш е един от най-сладките и сочни сортове пъпеши. Ако досега сте го подминавали в магазина или бакалията, време е да му обърнете специално внимание. Меденият пъпеш има страхотни ползи за здравето, а и за красотата. Той съдържа витамини, минерали, антиоксиданти и фибри, които подобряват цялостното здравословно състояние и същевременно се грижат за косата, кожата и ноктите.

Кои са ползите за здравето и красотата от медения пъпеш?

Подсилва имунната система

Меденият пъпеш е много богат на антиоксиданти и витамин С. Тази комбинация стимулира имунната система и ѝ помага да се бори по-добре с атакуващите я външни патогени. Витамин С по същество също е мощен антиоксидант, от който имунната система се нуждае, за да функционира правилно. По този начин меденият пъпеш допринася за по-добра защита на организма от свободни радикали, вируси, бактерии и други патогени.

Ускорява метаболизма

Ако редовно похапвате меден пъпеш, той ще ви помогне да отслабнете и да контролирате теглото си. Дължи това свойство на антиоксидантите и фибрите в състава си. Освен това меденият пъпеш е с ниско съдържание на фруктови захари, което помага за поддържане на баланса на кръвната захар. Това не само ви предпазва от диабет, но е важен фактор за подобряване на чувствителността на клетките към инсулина. Този механизъм спомага за топене на мазнини и балансиране на излишното тегло.

Източник: 8 причини да ядем меден пъпеш за здраве и красота

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase