Снимка: Istock
fallback

Суперхраните са много важен фактор за цялостното здраве. Сред някои от суперхраните се открояват сезонни продукти, на които да наблегнете през есента. Есенните суперхрани са изпълнени с витамини, минерали, фибри и антиоксиданти, които са важни за здравето, тъй като са расли на слънце и са набрани в настоящия сезон.

Кои са есенните суперхрани за здраве, които задължително да включите в менюто си всеки ден?

Тиква

Тиквата е есенна суперхрана, която вече може да се види по щандовете в магазините. Тиквата е един от най-богатите източници на витамините А и С, които са мощни антиоксиданти.

Тиквата подпомага функциите на имунната, храносмилателната, отделителната системи. Тя подобрява очното здраве, ускорява метаболизма и извеждането на токсините от тялото. Освен това е много бедна на калории, което подпомага и отслабването.

Тиквено семе

Не изхвърляйте тиквените семки, когато печете любимата си тиква, защото те са истинска есенна суперхрана. Тиквеното семе е богат източник на протеини, мазнини, антиоксиданти, фибри, магнезий, витамини от група В. Те потискат възпаленията в тъканите, подпомагат метаболизма и ускоряват отслабването.

Източник: 5 есенни суперхрани за здраве 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 4 часа

само нар, изцеден на сок

4

Анонимен

преди 5 часа

Ти да видиш и тиквата ква супер храна за умнокрасиви била!

3

Анонимен

преди 8 часа

Глиган в тиква. Уникално ястие. За съжаление го няма вече Ресторант "Ловен парк" в София. Остана ни само да си спомняме какви вкусотии предлагаха...

fallback