Снимка: Istock

Любовта е емоция. Любовната връзка не може да вирее без емоциите на двама души. Въпреки това понякога ни се случва да срещнем партньор, с когото още от момента на флирта и ухажването нещата да вървят трудно. Една от причините може да е това, че той е емоционално недостъпен. Необходими са двама емоционално достъпни партньори, за да поддържат една връзка. Кои са знаците, че той определено не е такъв?

1. Показва ви и ви казва, че е емоционално недостъпен

Въпреки това, вие игнорирате този факт. Това е голям червен флаг за взаимоотношенията ви, който не трябва да игнорирате. Ако той в разговори или чрез коментари ви е показал ясно, че не търси сериозно обвързване, брак, няма желание да живеете под един покрив, помислете дали ценностите ви не се разминават.

Не правете грешката да мислите, че можете да промените някого с времето. Ако чуете подобни коментари или партньорът ви показва с поведението, че няма да се открие емоционално към вас, то приемете ги като реалност и продължете напред.

2. Той ви дава смесени сигнали

Бъдете внимателни с партньор, който често дава объркващи сигнали, като изпращане на текстови съобщения или се виждате редовно, след което изчезва или се дистанцира при контакт с вас. Това може да се случи след страхотна среща, когато сте се чувствали свързани и интимни по някакъв начин.

Емоционално недостъпният партньор ще се бори с моменти на интимност и ще демонстрира дистанция през определен период от време. Възможно е и да се почувствате объркани, защото връзката ви започва добре и партньорът ви изглежда много отдаден и привлечен от вас. Но след това започвате да усещате леки промени и дистанциране. Емоционално недостъпните хора имат способността да ви дават точно толкова, колкото да поддържат интереса ви, но никога достатъчно, за да задоволят нуждата ви от връзка.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

5

Смесените сигнали

преди 3 месеца

Това е най-объркващото при най-младите. Не е чак рядко срещано явление, момчето все още не е готово за брак и усеща тов, затова е решил да подчертава, че не търси обвързване и дори се старае да демонстрира, че не отдава голямо значение на връзката с конкретно момиче. И същевременно всички виждат, че той много я харесва и реагира не само с ревност, но и с истинска болка, ако тя прояви дори слаб интерес към някой друг. Умното, но неопитно младо момиче усеща всичко това и не знае как да постъпи.

4

Женски страхове

преди 3 месеца

Жените се просто се страхуват да не им бъде отказано да си пазят самочувствието и емоциите при вероятен отказ. А мъжете могат да ги правят на парцали и да ги мачкат с удоволствие жените.

3

Анонимен

преди 3 месеца

Мише, а как е сексът с емоционално недостъпен?