Снимка: Istock

Кайсиевите ядки са много подценявани, а това е голяма грешка, защото притежават фантастични ползи за здравето и красотата. С тяхна помощ можете да си приготвите здравословни шейкове, смутита, салати, дресинги, както и да ги включите в някои изключително полезни за кожата натурални продукти против бръчки за стегната и красива кожа.

За какво помагат кайсиевите ядки и защо са толкова полезни?

Противовъзпалителни свойства

Кайсиевите ядки имат силни противовъзпалителни качества, които дължат на мастните киселини и антиоксидантите в състава си. Богатото наличие на минерали и витамини в тях успокоява болки в ставите, артритни болки, разтежения, мускулни болки, главоболие.

За здрава и силна имунна система

Кайсиевите ядки са много полезни за имунитета. Те подсилват защитните механизми на организма, като допринасят за предпазването от инфекции и зарази.

Кайсиевите ядки са чудесен начин да подсилите имунната система, доставяйки ѝ всички необходими вещества за нейните функции.

За здрава сърдечносъдова система

Една от незаменимите ползи за здравето на кайсиевите ядки е положителното им влияние върху холестерола. Те го понижават, като това е от ключово значение за сърдечносъдовата система.

Защо маслото от жожоба е полезно за косата

Редовната консумация на кайсиеви ядки спомага за контрола на лошия холестерол, превенцията на натрупването му по стените на кръвоносните съдове, контрол на кръвното налягане и намаляване риска от инфаркт и инсулт.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase