Снимка: Istock

С наближаването на летните месеци на дневен ред излиза една тема, която не е никак чужда за всяка жена – а именно отслабването. Покачването на температурите и резервациите на първите отпуски ни кара да се замислим в каква форма ще посрещнем лятото. За да постигнем фитнес целите си, може би първото условие, което трябва да спазим е мотото “Без стрес”. Това негативно усещане ще възпрепятства всяко наше усилие. Ето защо, този път ви предлагаме една малко по-различна гледна точка, която може би ще ви помогне по пътя към постигането на мечтаното тегло.

Как да свалим излишните килограми, при това без да се стресираме? Ето няколко насоки в тази област:

Не покачвайте летвата прекалено високо

Поне в началото, направете така, че вашата фитнес цел да изглежда лесна за самите вас. Ако смятате, че можете да я постигнете, това ще ви помогне да преодолеете стреса, свързан с усещането, че и този път няма да успеете. Опитайте се да бъдете уверени на 90%. Колкото по-малка е увереността ви, толкова е по-голям шанса да се откажете, при това понякога още в самото начало. Когато започнете да постигате дори съвсем малки успехи, това ще ви помогне да се мотивирате и да продължите напред.

Променете мотивите си

Понякога нашите фитнес цели могат да бъдат свързани с вътрешни страхове, несигурност, хранителни разстройства или проблеми с възприемането на собственото ни тяло. За да намалите нивата на стрес и отключването на забравени неприятни емоции, опитайте се да промените мотивите, които ви провокират да искате да отслабнете. Подигравките относно теглото ви като малки или пък коментарите на бившият ви приятел – това могат да са ситуации, които през времето са ви накарали да загубите самочувствието си. Ето защо, научете се да приемате себе си такива, каквото сте и се опитайте да промените мотивите си. В крайна сметка, най-важното е да се чувствате добре и да сте здрави. Извършете желаната промяна заради своето собствено благоденствие.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase