IStockphoto

На всички ни се е случвало - забравяте да нанесете повторно слънцезащитния си крем и след това се излежавате цял ден на слънце. Накрая обаче вместо желания приятен загар, се сдобивате с червено, болезнено слънчево изгаряне. Докато слънцезащитните продукти, които предпазват кожата от ултравиолетовото лъчение, излъчвано от слънцето, са най-доброто решение за предпазване, то те не винаги са безупречни. 

Въпреки че може би вече ги знаете, ние ще ги повторим. Типичните симптоми на слънчево изгаряне включват зачервяване, сърбеж и болка, а някои могат дори да причинят мехури, подуване и дори сълзене на кожата. Ето защо е най-добре да ускорите процеса на оздравяване, без да застрашите кожата си. 
 
Колко време трае слънчевото изгаряне?
 
Слънчевите изгаряния се проявяват различно при всеки. Докато при някои се появяват след няколко минути, то при други може да са необходими часове, за да се види зачервяване или нещо по-сериозно. Дерматологът Камерън Рохсар казва, че цветът на кожата влияе върху това колко бързо се проявяват ефектите от слънчевото изгаряне. По думите му, по-светлата кожа изгаря по-бързо, тъй като й липсва съдържанието на меланин за защита срещу вредните UVA и UVB лъчи. 
 
Повечето слънчеви изгаряния преминават в рамките на няколко дни, но по-тежките могат да продължат седмици. След като кожата започне да се бели и лющи, се появава новата, по-свежа кожа.
 
Може ли да забързаме лечението на слънчево изгаряне?
 
Не можете да контролирате реакцията на кожата към слънчево изгаряне, но можете да съкратите продължителността на симптомите, така че тя да зазравее по-бързо. Одобрените от дерматолози средства помагат на кожата да се оправи по-бързо и да е готова за нови безгрижни дни на плажа. 
 

Бюти съвети: Как да се грижим за изгорелите от слънцето устни?

 

 

 

Красота и здраве – как да нанасяте слънцезащитния крем правилно?

 

 

 

Слънцезащита – 6 места по тялото, които пропускате

Дерматологът Стефани Капел предлага да използвате продукти, които съдържат серамиди. Те помагат за задържане на влагата в кожата и възстановяват защитната бариера след слънчево изгаряне. Можете също така да приложите алое вера, което е успокояващо и противовъзпалително средство, за да намалите слънчевото изгаряне, като поддържате кожната бариера. Студено пресовано органично кокосово масло и богатото на пробиотици кисело мляко също облекчават възпалението.

Още за лечението на слънчево изгаряне ще откриете в Tialoto.bg 

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 3 месеца

нема болка нема зачервяване Добринка се маха при нейния грозен ром

7

103 години

преди 3 месеца

не си на 25 на 100 години

6

Анонимен

преди 3 месеца

тази не е на 50 и е здрава