Снимка: Istock

Често пъти свързваме зимния сезон с повече време, прекарано вкъщи. Много хора дори твърдят, че през зимата се заседяват и поради това напълняват. Но според проучвания е точно обратното – по-студеното време е най-подходящо за сваляне на килограми, тъй като тялото е принудено да хаби повече калории, за да поддържа оптималната си телесна температура. Но ако сме честни със себе си и пренебрегнем оправданията си, винаги можем да намерим време и начин да сме активни и да хапваме здравословно. В следващите редове ще ви дадем няколко предложения за най-полезните храни, които можете да консумирате през зимата. Ето ги и тях:

Карфиол и броколи

Хапването на зеленчуци и физическата активност през зимата могат значително да повишат защитните сили на организма ви. И карфиолът и броколите, съдържат високи нива на витамин C, който поддържа имунната система. Имайте предвид, че замразените зеленчуци съдържат същите полезни вещества, както пресните, така че не се притеснявайте да ги консумирате и по двата варианта.

Кореноплодни зеленчуци

Намирането на пресни зеленчуци през зимата може да бъде известно предизвикателство. Въпреки това, кореноплодни като цвекло, ряпа и моркови могат лесно да се открият, дори и в най-близкия супермаркет. Това е така, защото те издържат на ниски температури. Консумирането на тези зеленчуци варени, сурови или печени може да зареди организма ви с витамин А и C, както и бета-каротин.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase