Снимка: Istock

Макар и да свързваме грижата за кожата главно с летните месеци, когато тя е изложена на показ, студеното време може също да ѝ нанесе вреди. Най-честите проблеми, с които се сблъскваме през зимата са сухота, зачервяване, напукана, дехидратирана кожа.

В следващите редове ви предлагаме няколко трика, с които да подобрите състоянието и вида на кожата през зимата. Ето ги и тях:

Избягвайте прекалено студеното време

Ако планирате почивка в планината или просто разходка, уверете се, че сте облечени подходящо. Не подценявайте ситуацията, тъй като ниските температури могат да причинят кожни заболявания и дори измръзване при някои хора. Ако цветът на кожата на ръцете ви се промени и изпитвате силна болка, незабавно потърсете лекар. Ако усетите болезнено чувство, съпроводено с изтръпване на пръста на ръката или крака, може би имате измръзване и трябва да потърсите помощ.

Не прекалявайте с миенето

Почиствайте кожата си редовно, но недейте да прекалявате. Прекалено агресивното почистване може да премахне естествените масла на кожата, които действат овлажняващо. Ако ви се налага да вземате душ повече от веднъж на ден, можете да го направите, без да използвате сапун или душ гел. Изберете продукт, който няма да изсуши допълнително кожата – като например душ олио. За допълнителна хидратация, към млякото за тяло, можете да добавите няколко капки зехтин.

Внимавайте с изкуствения тен

Дайте на кожата си почивка през зимата. Избягвайте прекаленото излагане на слънце, както и солариумите и изкуствените слънчеви лампи, тъй като те увеличават риска от развитието на рак на кожата. Ако искате да се радвате на шоколадов тен през този сезон, за предпочитане е да използвате автобронзанти. Винаги обаче съчетавайте употребата им с нанасяне на овлажняващи продукти.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase