Снимка: БГНЕС

Българският лекарски съюз настоява за оставката на управителя на НЗОК проф. Петко Салчев и на председателя на Надзорния съвет на НЗОК д-р Александър Златанов. Това заяви д-р Иван Маджаров, председател на БЛС, предаде БГНЕС.

"Повече от месец и половина сме свидетели на саботаж и имитация на преговори между БЛС и НЗОК. Законът за здравното осигуряване е категоричен, ние сме равнопоставени в управлението на средствата, равнопоставени сме в определянето на правилата за функциониране на здравната система в България", заяви д-р Маджаров.

Той посочи, че на практика няма преговори между БЛС и надзорния съвет на НЗОК нито по начина, по който трябва да се разпределят гласуваните от НС пари в бюджета на НЗОК и как да достигнат до лечебните заведения, нито по предстоящия 3-годишен рамков договор, който определя не само пари, а огромно количество правила, по които ние работим.

"Искаме много ясно да заявим, че оттук нататък БЛС излиза от преговорния процес с това ръководство на Касата и надзорния съвет. Нещо повече настояваме за оставката на двама човека задължително – проф. Салчев и д-р Александър Златанов", заяви д-р Маджаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase