Снимка: Istock

Начинът ни на хранене е от съществено значение за поддържането на здравословни нива на холестерола. В комбинация със спорт и добавянето на някои полезни храни към дневното меню, контролиране на стреса, можем да подобрим значително стойностите на холестерола, ако той е висок.

Както знаем, има редица хранителни комбинации, които благоприятстват здравето ни.

Вижте 4 малки трика в храненето, които също имат положително отношение към баланса на холестерола.

Добавете авокадото върху пълнозърнестия тост

Ако обичате да хапвате пълнозърнеста препечена филийка, добавете към нея и от полезното авокадо. Авокадото е плод, който съдържа мононенаситени мазнини, които помагат за понижаване на LDL-холестерола или „лошия холестерол“, смятат специалисти. В комбинация с пълнозърнест тост това определено носи ползи за здравето. Пълнозърнестият хляб съдържа разтворими фибри, за които се смята, че могат да се свържат с излишния холестерол и да го отведат от тялото.

Добавете малко зехтин и канела към овесената каша

Едва ли бихме се сетили за комбинация от зехтин и овесени ядки, когато става въпрос за любимата ни овесена каша. Овесените ядки също са богати на разтворими фибри, които също помагат за свързването на холестерола в червата и отстраняването му от тялото. Според клиника намираща се в Кливланд, консумирането на около една и половина чаени чаши сварени овесени ядки дневно може потенциално да понижи холестерола с 5 до 8 процента.

От друга страна, зехтинът може да подобри липидния профил чрез намаляване на лошия холестерол и повишаване на добрия. Не на последно място канелата също може да допринесе за понижаване на лошия и общия холестерол при хората с диабет тип 2.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase