Снимка: Istock

Смяната на сезоните е период, в който организмът ни трябва да пренастрои биологичния си часовник и да нагласи ритъма си. Тялото се опитва да компенсира липсите на ценни нутриенти, за да може да функционира по-добре. Трябва да се подготвим за идващата есен, за да бъдем здрави, да се чувстваме добре и да можем да посрещнем предизвикателствата на живота. Как можем да направим това?

Предлагаме ви бързи и лесни идеи за детокс напитки, които освен че ще ви освежат, ще ускорят метаболизма, ще подобрят работата на стомашно-чревния тракт и ще ви помогнат да се чувствате по-млади и свежи. Искате да узнаете рецептите им? Ето ги и тях:

Смути от портокал, морков и джинджифил

Количествата на продуктите зависят от вашия вкус. Портокалите изобилстват от витамин C, а пък морковите са богати на фибри и бета-каротин, който помага за храносмилането и загубата на тегло. Джинджифилът е старо и изпитано средство при проблеми със стомаха – храносмилане, подуване, газове и спазми. Освен това той притежава противовъзпалителни свойства. Не се колебайте, а започнете деня си с тази вкусна напитка!

Зелен чай

За неговите благотворни свойства се знае от векове – можете да го използвате, за да подпомогнете отслабването си, да се освободите от излишните токсини, да се освежите, без да предозирате с кофеин. Нека не забравяме и най-важното – зеленият чай може да ви помогне в борбата с наднорменото тегло и да съхрани младостта ви. За да омекотите вкуса му, можете да добавите жасмин или лимон.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase