Снимка: Istock

Кожата на лицето ни всекидневно е изложена на редица стресови фактори от околната среда. В допълнение, ние също преживяваме различни стресови ситуации, понякога се храним не толкова здравословно, лягаме си с грим или не полагаме достатъчно грижи за кожата и т. н. Всичко това се отразява под формата на вял тен, пигментни петна, поява на бръчки.

Зеленият чай е „спасението“ за здравето и красотата на кожата на лицето, но и на тялото ни, защото тя е най-големият орган в човешкото тяло. Без значение дали ще го добавим към менюто си под формата на напитка, ще го добавяме към смутита, десерти (чай матча) или ще поглезим кожата си с продукти, обогатени с него, той определено помага да си върнем блясъка. Вижте 5 причини да се доверите на зеления чай.

Има мощни противовъзпалителни свойства

Благодарение на високото си съдържание на полифеноли, наречени катехини. Катехините в зеления чай намаляват дразненето, зачервяването и подуването, показват изследвания. Маските със зелен чай например имат редица предимства за кожата на лицето, като хидратацията и успокояването са едни от тях.

Богат е на витамини В2 и Е

И двата витамина играят съществена роля за здравето на кожата. За витамин B2 се смята, че помага за поддържането на нивата на колаген в кожата, допринася за нейната стегнатост. Витамин Е подпомага растежа на нови кожни клетки и също така действа като интензивен хидратант и антиоксидант. В допълнение кофеинът в чая помага да намалим подпухването в зоната около очите. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase