Снимка: Istock

Има моменти, в които косата ви може да страда. Може да изгуби жизнеността си, да стане суха, да започне да пада по-ускорено, а това е плашещо за всяка жена. Причините за косопад и загуба на влага в косъма могат да бъдат много.

За щастие, много от продуктите, които могат да помогнат на косата да върне жизнеността си и да ускори растежа си се намират в кухнята ви. Даровете на природата могат да ускорят растежа, да регенерират косъма и да го хидратират в дълбочина.

Розмаринът е една прекрасна билка с много свойства и качества, от които косата ви може да се възползва.

Как да използвате розмарин за здрава и лъскава коса?

Розмарин за бърз растеж на косата

Розмаринът се използва от древни времена като средство за стимулиране на растежа на косата. Билката има свойството да стимулира кръвообращението в скалпа, което засилва доставката на кислород и хранителни вещества в корените на косата. Този процес благоприятства растежа и подобрява състоянието на косата, прави я по-гъста и лъскава.

Маски за коса с извара против косопад

Възпалението в скалпа е фактор, който носи негативи на косата. Розмаринът има противовъзпалителни свойства, които се отразяват много добре на кожата на главата, а оттам и на косата. Намаляването на възпалението стимулира космените фоликули и растежа.

Как да си направите серум за растеж на косата с розмарин?

  • 1 супена лъжица масло от жожоба;
  • 1 супена лъжица арганово масло;
  • 9 капки масло от розмарин;
  • 9 капки масло от лавандула.

Смесете всички съставки в подходящ съд. Разклатете много добре. Масажирайте върху скалпа вечер и оставете серума да действа през нощта. На сутринта измийте с шампоан.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase