Снимка: Istock

Когато искаме да поддържаме добра фигура и здраве, да отслабваме и да сме енергични, ние се нуждаем от здравословни храни с високо съдържание на мазнини. Те не само добавят повече вкус, но са чудесни и за консумация като междинна закуска. Някои самостоятелно или в комбинация с други полезни съставки.

Полезните мазнини, които можем да си осигурим консумирайки маслини, зехтин, риба, боб, играят жизненоважна роля в множество функции на тялото, като растеж и обмяна на клетките, растеж и развитие на мозъка и храносмилане. Мазнините също така ни помагат и да бъдем сити за по-дълго време.

Вижте кои други засищащи и богати на важни мазнини храни може да добавите към вашето ежедневно меню.

Яйца

Яйцата са една много полезна храна, която ни осигурява ситост за дълго време. Съдържат добри количества мазнини, протеини, селен и холин, витамини А, D.

Сусамови семена

Сусамовите семена са малки, но богати на поли- и мононенаситени мазнини, както и значителни количества минерали като калций, желязо и фосфор. Те са чудесна добавка към смутита, салати, сурови десерти. Не забравяйте, че може да ги консумирате и под формата на сусамов тахан.

Авокадо

В едно средно голямо авокадо се съдържат около 21 грама мазнини. Кремообразното авокадо ни осигурява и фибри. То е чудесно допълнение към вашето смути, салата, тост.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase