Снимка: Istock

Косопадът е един от най-големите кошмари на жените. Укротяването на падащата коса и стимулирането на растежа са двата основни фактора за съживяване на косата. На помощ тук идва рициновото масло. Този прекрасен природен продукт има свойството да потиска косопада и да стимулира обновяването на косата, като допринася за активирането на растежа. В допълнение рициновото масло може да подпомогне и потискането на пърхота благодарение на веществата в състава си. То е богато на здравословни мазнини, витамини и минерали, които подхранват и укрепват косата и скалпа.

Рициновото масло съдържа изобилие от мастни киселини и триглицериди. Външното му прилагане има чудесни ползи, които допринасят за сгъстяването на косата, активирането на растежа и укрепването на косъма.

Рициново масло за бърз растеж

Рициновото масло подпомага и ускорява растежа на косата заради богатото наличие на антиоксиданти и мастни киселини в състава си. То овлажнява скалпа, предотвратява нацепването на косъма, изглажда структурата му и връща блясъка на косата. Има антибактериално и противогъбично влияние върху кожата, което успокоява сърбящия скалп и потиска образуването на пърхот.

Рициново масло против пърхот

Рициновото масло може да подпомогне успокояването на раздразнения, сърбящ и лющещ се скалп. Освен че насърчава растежа на косата, то едновременно подхранва, хидратира, успокоява кожата на главата, има антибактериално и противогъбично действие, което намалява пърхота.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase