Снимка: Istock

Kосопадът може да има различни форми, степени на проявление и причини за своята поява. Пандемията от ковид се отрази негативно на преболедувалите по различни начини. При някои, при които болестта е преминала по-тежко и продължително се наблюдава и засилен косопад. Как с домашни грижи можем да помогнем на косата да се възстанови? Вижте някои идеи, които може да спомогнат за намаляване на косопада и стимулиране на нова и силна коса.

Внимание! При наличие на косопад или други постковид неразположения, задължително се консултирайте с лекар. Тази статия има само информационен характер!

Сок от лук за растеж на косата

Едно от най-ефективните домашни средства за третиране на косопада и възстановяване на косата. Сокът от лук е богат на сяра, за която е известно, че засилва синтеза на колаген в тъканите и помага за повторния растеж на косата. Хубавото е, че миризмата му лесно изчезва. Сокът от лук се нанася в корените на суха коса с леки масажни движения. След 10-15 минути, косата се измива с подходящ шампоан. Сок от лук може да си приготвите като нарежете 1 глава на ситно или я смелите в блендер/кухненски робот и след това я минете през цедка с лек натиск.

Сок от картофи

Обелете 1-2 картофа и ги настържете на ситно. През цедка или марля изцедете сока от тях. Нанесете го в корените с леки масажни движения. След 20 минути измийте косата си както обикновено.

Кокосово мляко за естествен растеж на косата

То е богато на минерали като желязо, калий и на полезни мазнини. Ето защо, за да се радваме на здрава и силна коса, която расте безпроблемно, можем да го добавим не само към менюто си, но и към домашните грижи срещу косопад. Кокосовото мляко може да се нанася самостоятелно върху скалпа или да се добавят към него няколко капки масло от лавандула. Оставя се да действа около 30-40 минути и след това косата се измива както обикновено.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase