Снимка: Istock

Нашата кожа е в постоянна комуникация с органите в тялото. Нейното състояние е отражение на начина ни на живот и здравословното ни състояние. Когато тя е вяла, имаме подпухнали клепачи, тъмни кръгове под очите, пъпки, пигментни петна, означава, че тя ни сигнализира, че имаме нужда от детокс. Той най-добре може да се случи с промяна на начина на хранене, повече спорт, по-малко стрес. Има някои съставки, които са подходящи за детоксикирането на кожата и подобряването на вида ѝ, като:

Морска сол

Един от най-добрите детоксикатори за кожата. Минералите, които се съдържат в нея ефективно помагат за детоксикацията на кожата ви. Също така, морската сол има важна роля в детоксикацията на кожата. Помага за укрепване на бариерата за влага, не позволява на замърсяванията да проникват дълбоко в порите. Този вид сол е чудесна добавка към вашата вана, както и към домашните пилинги за лице и тяло. Още за ползите от този вид пилинг вижте тук.

Зелен чай матча

Един източен ритуал за вашата кожа и нейната красота и детокс. Изпиването на чаша от този чай е истинско удоволствие и грижа за красотата ни отвътре навън. Зеленият чай също влиза в съставките на редица козметични продукти. Той е богат на полифеноли, които са антиоксиданти и доказано могат да се абсорбират от кожата.

Зеленият чай спомага за намаляване на възпалението, на фотостареенето, смята се дори, че намалява и риска от рак на кожата. Освен като напитка може да поглезите вашата кожа и с маски с матча. Вижте как да си ги приготвите.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase