Снимка: Istock

Жените обръщаме по-често внимание на състоянието на кожата на лицето от мъжете. Понякога забелязваме някои промени в кожата, които не ни харесват и обикновено смятаме, че те се дължат на месечния ни цикъл, процеса на стареене, някоя козметика или нямаме обяснение. Рядко се замисляме, че храните и напитките, които консумираме всекидневно могат да бъдат причина за подпухване на клепачите например, дори и да внимавате със солта. Може би имаме нещо друго в менюто си, което провокира образуването им.

Днес споделяме 4 продукта, които променят кожата на лицето.

Винено лице

Не консумирате концентрат, но любимата ви алкохолна напитка е виното, смятате я за по-малко вредна в сравнение в джин, водка, уиски. Освен големи количества захар, виното понякога съдържа пестициди и сулфиди, което кара алкохола да ви дехидратира. В резултат на това, организмът ви губи вода, черният ви дроб е претоварен, възможни са храносмилателни неразположения.

Кожата на следващия ден след консумацията на вино, може да изглежда по-сбръчкана, не така свежа, да е зачервена, отпусната. В дългосрочен план редовната консумация на алкохол може да допринесе за подпухване на клепачите, появата на бръчки около устата, между веждите, фини линии около очите, по-суха кожа, разширяване на порите.

Според западни изследвания, отказването от алкохола за 3 седмици може да помогне на кожата да се възстанови. Според учените след това може да опитаме да приложим правилото 80:20. Това означава да си позволяваме чаша или две в 20% от случаите, докато отказвате в останалите 80%.

Захарно лице

Захарта я има в толкова много продукти, които консумираме, като сладкиши, бисквити, хляб, сосове, напитки. Тя предизвиква редица възпаления в тялото, оказва негативно влияние върху колагена, което ускорява процеса на стареене на кожата. Кои може да са признаците, че консумирате често захар и захарни изделия? По-дълбоки или фини линии на челото, торбички под очите, кожата е загубила плътността си, бледа кожа или такава, която изглежда вяла, поява на пъпки, по-мазна кожа.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase