Снимка: Istock

Много неща не е добре да се правят на гладно. Пиенето на алкохол, взимането на някои дразнещи стомаха лекарства, пазаруването, някои натоварващи упражнения не са препоръчителни на празен стомах. Но все пак има някои неща, които е най-добре да правите на гладно. Ще се изненадате кои са те.

Кои са двете изненадващи неща, които е добре да правите на празен стомах?

Не взимайте трудно решение

По-вероятно е да направите грешен избор, ако сте се нахранили обилно. Това установяват скорошни изследвания, цитирани от thehealthy.com. Според изследователите, участниците в проучването, които са били гладни преди взимане на трудно решение, са имали точна преценка и в 50% от случаите са взели правилното решение. Учените смятат, че гладът позволява да се концентрираш повече върху детайлите и пречи да взимаш импулсивни решения. На празен стомах се мисли по-интуитивно, което подпомага взимането на правилните решения.

Секс

Другото изненадващо нещо, което е най-добре да правите на гладно, е сексът. Интимността, когато сте преяли или сте се нахранили обилно, може да има изненадващо много странични ефекти. Храносмилането изисква енергия и много ресурси от тялото. Чувството на подуване и дори газове могат сериозно да потиснат либидото ви и да намалят желанието ви да вложите всичко от себе си в любовната игра.

Ще се представите много по-добре, ако правите секс на празен стомах. Изживяването и за вас ще е значително по-приятно.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase