Снимка: БГНЕС

Болницата в Свищов остана без педиатри. Заради това временно е спрян приемът на пациенти в детското отделение.

От общината обясниха, че то не отговаря на изискванията, според които то трябва да има трима лекари, двама от които трябва да са с призната специалност „Детски болести“.

 Кризисният щаб за борба с COVID-19 в града съобщи, че около 50% от децата в градините са болни от респираторни заболявания.

Още по темата
Болнично лечение на нуждаещи се деца се осигурява в други лечебни заведения, съгласно указания на РЗИ - Велико Търново, предаде bTV.

Междувременно Кризисният щаб за борба с COVID-19 в града проведе заседание заради повишената заболеваемост от респираторни заболявания в детските градини. В детските градини в Свищов и в две от населените места в региона се наблюдава значителен ръст на заболеваемост, около 50% от общия брой на децата, което е сериозно основание за предприемане на по-строги мерки, посочват от Кризисния щаб.
 

Коментари Напиши коментар

8

Нормално

преди 1 месец

Еми нормално така е и вьв - филипините , бангладеж , еритреяВсички развиващи се страни испитват недостиг на клалифицирани специалисти

7

Анонимен

преди 1 месец

Всяко село и паланка с кризисен щаб. Всеки взе да си измисля и прилага мерки. Все едно че хората падат и измират по улиците, както на режисираните клипове от Ухан. Никога не е имало такъв цирк.

6

Сакън недей

преди 1 месец

До Иво Само не и за терминал 2 - с толкова ръкави неизползваеми и с два автобуса, извозващи пътниците от качналите през нощта самолети! Защото понякога и се прибираме!