В световен мащаб се наблюдава увеличаване на двойките, които се борят с репродуктивни проблеми и невъзможността да създадат свое здраво поколение.

На какво се дължи тази тенденция, как може да се помогне на двойките, които искат да има деца и как да се повиши като цяло репродуктивното здраве на хората в България ще сподели проф. д-р Иван Костов, един от водещите акушер-гинеколози в България, в първия епизод на здравното предаване "Линия "Здраве" в ефира на Bulgaria ON AIR тази неделя, 3 октомври, от 09:30 часа, с водещ Яна Данаилова.

Според статистиките двойките, които се борят с репродуктивни проблеми, са около 15-17% от всички двойки, които правят опити за зачеване. В студиото на „Линия „Здраве“, утвърденият акушер-гинеколог ще сподели повече за най-често срещаните репродуктивни проблеми, които се дължат на мъжки фактор.

Тенденцията бъдещите майки да раждат на по-късна възраст е друг акцент в първия епизод на здравното предаване „Линия „Здраве“. С увеличаване на възрастта, на която жените зачеват първото си дете и увеличаване броя на хронични, автоимунни и други заболявания в световен мащаб, намалява и шансът от зачеване и износване на здраво бебе. 

Повече яснота  по темата и на какво бъдещите майки трябва да обърнат внимание преди, по време и след раждането в студиото на предаването разказва проф. д-р Иван Костов.

Не пропускайте първи епизод на новото здравно предаване „Линия „Здраве“ в ефира на Bulgaria ON AIR – тази неделя, 3 октомври, от 09:30 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase