Снимка: Istock

С настъпването на есенния сезон и в очакване на зимния е време да помислим за своя имунитет. Редовни спортни активности, консумиране на по-леки меса, намаляване на вредните въглехидрати, добавяне към менюто ни на чесън, мед, лук, джинджифил, цитрусови плодове. Това са едни малки, но много важни стъпки за добрия имунитет и това да бъдем по-устойчиви на настинки и грип. Храната винаги е в основата на доброто здраве. Вижте кои други полезни храни ще ви помогнат да повишите имунитета си тази есен.

Акай бери

Тези малки плодове са с невероятно високо съдържание на антиоксиданти, особено антоцианини. Антоцианините спомагат за поддържане балансирани нивата на холестерола, подсилват имунитета. Акай бери са богати и на полифенолни съединения, които могат да намалят неправилното функциониране на клетките, което може да доведе до редица здравословни проблеми. Акай бери може да намерите и в биомагазините под различна форма.

Слънчогледови семки

Вкусни, те също са богати на витамин Е. Според западни източници, ¼ чаша слънчогледови семки съдържа над 80% от препоръчаното дневно количество витамин Е. Семките са богати и на селен, който е важен за сърдечносъдовата система и здравето на щитовидната жлеза. Слънчогледови семки може да консумирате и под формата на тахан. Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase