Снимка: Istock

Вярвате ли или не, храните и напитките, които консумираме ежедневно, оказват влияние върху нашето здравословно състояние. Настроението не е изключение, защото ако се чувстваме мудни, апатични, раздразнителни, означава, че не осигуряваме достатъчно полезни хранителни вещества на тялото си. Тук може да видите кои храни влошават настроението, а в следващите редове 10, които ни помагат да бъдем щастливи, но се грижат и за здравето на сърцето.

Зелен чай – чудесна напитка, богата на антиоксиданти, която спомага не само за изгаряне на излишните мазнини, намалява риска от развитието на ракова клетки, но и подобрява настроението ни.

Червени чушки – сладките червени чушки съдържат повече витамин С от портокалите. Имат малко калории, но изобилстват от хранителни вещества, които ни помагат да се чувстваме добре и усмихнати.

Орехи - още една полезна храна за щастие. Ядките са богати на омега-3 мастни киселини, хранителни вещества, които са полезни както за мозъка, така и за сърцето, допринасящи да се чувстваме в добро настроение.

Кефир – богат на пробиотици, подобряващ храносмилането. Може би знаете, че състоянието на храносмилателната система е пряко свързано с имунитета ни и нивата на щастие.

Ядково масло/тахан – без значение дали хапвате сусамов тахан, слънчогледов, фъстъчен, от лешници, орехи, бадеми, това е чудесна храна за вашата диета. Подобрява храносмилането, засища глада за сладкиши, дава енергия, настроение и осигурява полезни мазнини за сърцето.

Бамя – има малко калории, но много фибри. Бамята е богата и на полифеноли, които са микроелементи, намиращи се в много растителни храни, които за важни за здравето на сърцето.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase