Снимка: istock

Месото е част от различни хранителни режими. То е основен източник на протеини. Основен участник е и в нисковъглехидратните диети, кетодиетата и други методи на хранене, при които енергия се черпи от протеини и мазнини, а не основно от въглехидрати. Ако консумирате прекалено много месо обаче или ако то просто не ви понася добре, може да се появят някои скрити признаци и симптоми.

Месото може да бъде наистина здравословно, да ви носи чисти протеини и да допринася за контрола на теглото и кръвната захар, да ускори метаболизма. Но ако тялото ви не усвоява добре месото или количеството му ви идва в повече, има вероятност неразположенията ви да се дължат именно на месото.

Кои са признаците, че не понасяте добре месото в диетата си?

Подуване на корема

Ако забележите подуване на корема след консумация на месо, това може да е причината за появата на неразположението ви. Според проучване от 2018 година, цитирано от bustle.com, мазните меса съдържат повече количества от аминокиселината метионин, която съдържа сяра и се разпада под формата на миризливи газове в червата. Натрупването и сгъстяването на тези газове причинява подуване, спазми, понякога и болки в червата.

Гадене и диария

Месото може да предизвика киселини, гадене, стомашни неразположения, свързани с лошо храносмилане, дори поява на диария. Появяват се най-често след консумация на червено месо или тлъсто месо, които са по-трудносмилаеми за храносмилателната система.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

9

Щерю

преди 1 година

Оставете ме на... бира!

8

Анонимен

преди 1 година

Всеки сам определя как и колко бързо да изкопае гроба си с вилицата и лъжицата...и чашата разбира се...!!!

7

дедо

преди 1 година

Много лошо ми понасят леща,боб,картофи и чесън. С пържолите нямам никакъв проблем. Такива вегански пропаганди айре ако обичате у лево и у Америка си ги правете. И виното и бирата много добре ги понасям със соджук да отбележа!