Снимка: istock

Извайването на дупето и бедрата е много трудна задача. Едно от най-ефективните упражнения, с които да го постигнете, но и с които ще си помогнете за цялостното отслабване и стягане на мускулатурата на ядрото, корема, краката и седалището, са нападите.

Нападите са много добро упражнение, ако търсите стягане на бедрения и седалищния мускул. Те помагат за подобряване и усъвършенстване на баланса. Прекрасен начин са за подобряване на силата на ядрото на тялото, както и за стягане на коремната мускулатура.

Правилното им изпълнение налага при клек коленната става да се пада точно над глезена. Така ще избегнете изместване на центъра на тежестта, което крие риск от наранявания и травми.

Съществуват многобройни вариации на това упражнение. Ето какво се случва в тялото, когато включвате нападите в тренировъчния си режим всеки ден.

 Нападите помагат да подобрите силата на ядрото на тялото

Когато изпълнявате напади, ангажирате мускулите на цялото тяло. Те помагат за укрепването на големи и важни мускулни групи, включващи бедрата, седалището, коремните мускули, мускулите на гърба и тазовото дъно. Ако към нападите включите и поддържане на топка или гири, това ще ангажира допълнително и горните раменни мускули и тези на гърдите.

Подобряват баланса и стабилността

Правилното изпълнение на нападите ви носи усъвършенстване в баланса и стабилността на тялото. Колкото по-добри са те, толкова повече стимулирате устойчивостта на гърба и кръста. Стабилната и добре развита мускулатура на сърцевината (ядрото) на тялото правят движенията не само по-лесни, но и ви помагат да се справите с болките в гърба, кръста и крайниците.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase