Снимка: istock

Краставиците са полезни за здравето. Те са богати на фибри и витамини. Съдържат и изобилно количество вода, което хидратира тялото. Включваме ги в повечето рецепти за салати. Често забравяме, че от краставиците можем да си приготвим и прясно изцеден сок.

Сокът от краставици е незаменим дар от природата. Той е изключително полезен по няколко причини. Можете да го използвате и в домакинството по различни начини.

Ето защо да пиете сок от краставици колкото се може по-често и за какво още да го използвате.

Сокът от краставица има свойството да извлича лошите миризми от помещенията. Поставете го в чаша в някое ъгълче на стаята или друго помещение и неприятните миризми скоро ще изчезнат.

Вместо препарат против замъгляване на стъкла и огледала

Напръскайте огледалото или стъклото на автомобила си със сок от краставица. Той ще помогне да премахнете влагата, която замъглява стъклата и огледалата. Използвайте микрофибърна кърпа.

Против махмурлук

Ако сте прекалили с алкохола предната вечер, сокът от краставица може да ви помогне да облекчите симптомите на махмурлук. Можете да го добавите и към шейк или смути.

Против лош дъх

Редовното пиене на сок от краставица може да подпомогне балансирането на флората в устната кухина. Това допринася за неутрализиране на действието на вредните бактерии и потиска лошия дъх. Сокът от краставица оставя свежест в устата и се бори с възпалителните процеси в лигавиците.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

2

ХА ХА ХА

преди 1 година

За тататор, например...

1

Мальчик-гей

преди 1 година

За сока не знам, но навремето аз по-дебелите краставици ги ползвах за третиране на Входа. Много беше приятно!