Снимка: istock

Зеленият чай е известен като един от най-богатите на антиоксиданти чайове с куп полезни свойства за организма. Той е част от източните култури от векове заради широкия спектър от ползи, които дава на тялото. Според Medical News Today, зеленият чай се свързва с подобряване на здравословното състояние и намаляване риска от възникване на редица заболявания, включително и хронични.

Какво се случва в тялото, ако пиете зелен чай всеки ден?

Намалява рискът от сърдечносъдови заболявания

Зеленият чай е много наситен с антиоксиданти, които намаляват възпалението и неутрализират атаките на свободните радикали. Това се отразява благотворно на сърдечносъдовата система. Редовното пиене на зелен чай допринася за понижаване риска от високо кръвно налягане, коронарна болест на сърцето, инфаркт, инсулт, сърдечна недостатъчност.

Намалява лошият холестерол

Още една причина сърдечносъдовата ви система да е благодарна на зеления чай е свойството му да намалява лошия холестерол. Високите стойности на холестерола предизвикват отлагания по стените на кръвоносните съдове, които водят до запушване и втвърдяването им. Високият холестерол е една от водещите причини за инфаркти и инсулти вследствие на запушен съд.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase