Снимка: Istock

Знаем, че един от най-важните витамини за нашето здраве и красота е витамин С. Той е и мощен антиоксидант. Благодарение на него желязото от консумираната храна се усвоява по-добре, синтезира се колаген, важен за здравето на кожата и ставите, по-рядко страдаме от настинки, грижим се за здравето на сърцето и други. Тъй като чаят е една от най-консумираните напитки, освен чрез обогатяване на менюто ни с храни, съдържащи витамин С, вижте с кои чайове можем да допринесем за доброто здраве.

Чай от хибискус

Още от първата глътка се чувстваме освежени с този чай. Леко кисел, също като чая от шипки, чаят от хибискус е напитка, която е богата на витамин С. Смята се, че консумацията му благоприятства функцията на черния дроб, спомага за намаляване на високото кръвно налягане, за баланс на холестерола. Не на последно място намалява риска от камъни в бъбреците.

Чай от шипки

Сякаш забравихме да се наслаждаваме на уникалния му леко кисел вкус. Шипките са изключително полезни за нашето здраве. Те са богати на антиоксиданти и други фитонутриенти, които действат противовъзпалително. Чаят приготвен от тях е един от най-богатите на витамин С. Консумацията му ни помага да повишим имунитета си, да намалим стреса, да бъдем енергични.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Коментари Напиши коментар

1

Tonita-7

преди 1 година

Какви чайове? Витамин C се разлага при високи температури! Най-добре е лимон с мед!:)