Снимка: Istock

Сутрешният дъх невинаги е лош. Счита се за нормално да е с лек неприятен мирис, тъй като през нощта сте прекарали дълго време със затворена или отворена уста без нужната хидратация, което е дало воля на лошите бактерии. Когато обаче сутрешният дъх стане твърде неприятен и с натрапчива миризма, това има своята причина. Ето няколко от тях, които могат да са в основата на проблема ви.

Какво може да допринесе за лошия дъх рано сутрин освен лошата орална хигиена и недостатъчното използване на зъбен конец?

Сухота в устата

Слюнката има функцията да отмива бактериите и да се грижи за прочистването на устната кухина. Ако по някаква причина слюнката ви е в намалено количество, това може да е в основата на лошия дъх.

Някои храни

Храните, които консумирате през деня се храносмилат в продължение на часове, дори през нощта. Те влияят на отделителните процеси, което се отразява и на дъха. Чесън, прекалено много месо, алкохол, много сладки храни могат да са в основата на лошия дъх сутрин.

Здравословни проблеми

Здравословни проблеми, като киселинен рефлукс, язва, гастрит, възпаления на венците могат да са причината за лошия дъх, който забелязвате сутрин.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase