Снимка: Istock

Чесън, артишок, куркума... Обичаме да приготвяме с тях любимите си рецепти, защото знаем, че добавят повече вкус към ястията. Всъщност, те ни носят много повече за здравето, отколкото само да правят храната по-вкусна, защото спомагат за детокс на организма. Защо детоксът е важен и е хубаво всеки ден да добавяме към менюто си някои храни, които да подпомагат този процес?

Натрупването на токсини в резултат на стрес, околна среда, намалена физическа активност, някои заболявания, нездравословно хранене, са причини за това да се чувстваме по-уморени, да се ускорява процесът на стареене на тялото, поява на заболявания, напълняване, поява на запек, главоболие и т. н.

От друга страна, хубавият зелен чай, както и някои полезни плодове, зеленчуци и подправки, ни помагат да елиминираме голяма част от токсините. Вижте кои да добавите към вашето всекидневно меню за повече здраве.

Чаша топла вода с лимон

Чудесен старт на деня, но и напитка, която може да консумирате и по всяко друго време, особено след обилно хранене. Лимоните са богати на витамин С, който е мощен антиоксидант, борещ се със свободните радикали. Лимоните спомагат и за баланса на рН в тялото, което подобрява имунитета. Не на последно място, витамин С е важен и за синтеза на колаген, за който знаем, че поддържа кожата ни красива.

Кресон

Може да го добавите към салатите, сандвичите, супите, а защо не и към смутито. Нежните листенца на кресона имат интересен, леко пикантен вкус. Те са удивителен детоксикиращ агент, богати са на витамини от група В, жизненоважни детоксикиращи хранителни вещества, цинк, калий, витамин С и витамин Е. Кресонът има и естествени диуретични свойства.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase