Снимка: Istock

Въпреки че се нарича диета, средиземноморската диета не е просто краткосрочен режим на хранене за бързо отслабване, а начин на живот. Тя е сред традиционните начини на хранене сред средиземноморските народи. Изключително богата е на полезни хранителни вещества, приети от плодове, зеленчуци, семена, ядки, зехтин, риба и морски дарове, бобови и пълнозърнести храни.

Следването на средиземноморската диета в дългосрочен план има невероятни ползи за здравето и организма, които далеч надхвърлят отслабването.

Какво се променя в тялото, ако започнете да се храните в средиземноморски стил всеки ден?

Средиземноморската диета дава необходимите хранителни вещества и микроелементи

Ако начинът ви на хранене ежедневно включва пържени храни, бързи закуски, сандвичи, преработени и пакетирани храни, какъвто впрочем стил имат много американци по данни на учени от Университета в Орегон, тогава тялото ви няма да получава необходимите вещества.

Ако обаче се храните с продуктите, включващи се в средиземноморската диета, организмът ви няма да изпитва дефицити и ще се радвате на добро здраве и стройна фигура.

Средиземноморската диета намалява възпалението

Хроничните възпаления в тъканите създават условия за отключване на различни заболявания, някои от които наистина сериозни, като сърдечносъдови заболявания, рак, диабет, артрит, ревматизъм. С поддържането на здравословен начин на живот и наблягането на храни, които доказано имат противовъзпалителен ефект, можете да забавите и дори да преобърнете този процес. Ето защо средиземноморската диета е толкова полезна в този аспект.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase