Снимка: Istock

Знаем че консумацията на плодове е важна за нашето здраве. Когато настинката или грипът се опитват да нарушат нормалния ни ритъм на живот, тогава храненето е ключово. Има храни и напитки, които влошават състоянието ни и е добре да ги избягваме. От друга страна има вкусни плодове, с които можем да се погрижим за тялото си.

Вижте кои, освен лимоните ще ви помогнат да оздравеете по-бързо.

Сушени череши и вишни

Прекрасни плодове, които може да ползвате за приготвянето на сурови здравословни бонбони с ядки, фурми, кокосово масло, малко мед, канела. Хубаво е да избирате сушени плодове, които нямат добавени захари. Сушените череши и вишни съдържат добри количества витамин С, калий, магнезий, флавоноиди, които са важни за имунитета ни. Също така ще ви осигурят и мелатонин, който ще подпомогне добрия сън.

Банани

Вкусните банани са една от най-лесносмилаемите храни. Консумацията им ще ви осигури енергия. Плодовете съдържат ключови хранителни елементи подпомагащи имунитета, сред които витамини С и В6, мед и фолиева киселина. Бананите съдържат и минерала калий, който спомага за калиево-натриевия баланс в организма.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase