Снимка: Istock

Храната, която консумираме всеки ден, влияе съществено върху цикъла на съня. Добрият сън може да намали риска от развитие на някои хронични заболявания, поддържа мозъка здрав и стимулира имунната ни система. Специалистите препоръчват нощем да спим не по-малко от 7 – 9 часа и сънят ни да бъде непрекъснат, пълноценен.

Динамиката на ежедневието е една от най-честите причини да не спим спокойно и с времето това да се превърне в хронично безсъние. За щастие, има вкусни и полезни храни, които ни помагат да спим по-добре. Например: бадеми, череши, пуешко месо, киви, чай от лайка и мента. Кои други да добавите в менюто си, вижте в следващите редове.

Орехи

Вкусните ядки са чудесен източник на здравословни мазнини, включително омега-3 мастни киселини и линолова киселина, протеини, магнезий, мед, манган. Освен че благоприятстват здравето на мозъка и сърцето, орехите подобряват съня и благодарение на съдържащия се в тях мелатонин.

Пълнозърнести храни

Включете малко количество от тях в менюто си, тъй като те са отличен източник на магнезий. Булгур, кафяв ориз, ечемик, киноа, елда, жито, ще ви осигурят ситост и енергия през деня. Дефицитът на магнезий е една от най-честите причини за нарушения на съня.  

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase