Снимка: Istock

Ако като повечето хора по света в момента вие също прекарвате много време вкъщи, възможно е да допускате някои грешки в ежедневните си навици, които вредят на гърба ви. Много хора страдат от появили се болки в гръбнака, кръста, долната част на гърба, врата, краката, които са породени от някои погрешни навици, за които може би не си давате сметка.

Ето кои са те.

Работите в леглото или на дивана

Позата на тялото в легнало положение не е подходяща за работа, още повече, ако в скута си или върху корема си държите лаптоп. Неусетно изкривявате гръбнака си и притискате периферните му нерви, които могат да се възпалят и да се появи болка. Легнало и полулегнало положение на тялото са най-честата грешка, която хората допускат при работа от вкъщи. Важи и при обикновено гледане на телевизия в неудобно положение за дълго време.

Лоша поза за сън

Болките в гръбнака и кръста често са породени и от неподходяща поза за сън, неудобно легло, матрак или възглавница. Сънят заема значителна част от денонощието. Така че ако спите по неудобен начин в продължение на 8 часа например, това означава твърде продължително оставане на тялото в неправилна поза. Това може да причини изкривявания, схващания, болка, скованост, възпалени нерви.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase