Снимка: Istock

Повечето жени носят сутиен всеки ден. Той е необходимост в облеклото, която трудно можем да пропуснем. Някои жени се притесняват да носят дрехите си директно върху кожата. Изпитват срам от това гърдите да прозират през плата. До голяма степен обществените предразсъдъци и стереотипи са изиграли голяма роля в схващането, че сутиенът е задължителна част от облеклото на жената. Всъщност няма нищо задължително. Дори неносенето на сутиен всеки ден има своите ползи за гърдите и здравето.

Какво се случва, ако не носите сутиен всеки ден?

Гърдите ви няма да увиснат, ако не носите сутиен

Един от митовете, които спират много жени да оставят гърдите си на свобода, е че неносенето на сутиен предизвиква увисване на гърдите. Това не е вярно. Проучване, цитирано от „Medical News Today“, анализира промените на стотици женски гърди в рамките на 15 години и установява, че носенето на сутиен няма пряка връзка с отпускането на гръдната тъкан. Това е процес, свързан със стареенето, при който гърдите губят своята плътност и стегнатост без значение дали сте носили сутиен всеки ден или не.

Ако спрете да носите сутиен, докато спите, сънят ви ще е по-добър

Много жени спят със сутиен по различни причини, най-вече свързани с притеснение и срам заради неодобрение на собствените им гърди. Спането със сутиен е вредно за здравето, защото притиска тъканта на гърдите и може да предизвика проблеми. Ако спите без сутиен ще се убедите колко по-спокоен и непробуден ще е сънят ви, а на сутринта ще сте бодри.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase