Снимка: Istock

Лошата миризма на краката е много често срещан проблем, който не е свързан задължително с инфекция с гъбички, въпреки че и тя е една от най-често срещаните. Значение за появата на лоша миризма на краката имат както бактериите и гъбичките, така и материите на обувките, задържането на влага, изпотяването на краката, интензивността на движението и още много други.

За щастие има някои начини да се справите с лошата миризма на краката. Ето как да го направите с домашни средства срещу миризливи крака.

Баня с черен чай

Накисването на краката в отвара от черен чай помага за неутрализиране на изпотяването и бактериите по кожните гънки. Танините в черния чай убиват бактериите и балансират флората на кожата на краката. Накиснете краката в легенче с горещ черен чай, като внимавате да не се изгорите. Потопете краката и изчакайте между 15 и 30 минути, докато водата се охлади напълно.

Етерични масла

Етеричните масла не само неутрализират лошите миризми и ароматизират кожата на краката, но някои от тях, като маслото от лавандула, имат и антибактериални свойства. Масажирайте краката с няколко капки лавандулово масло преди лягане и не отмивайте.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase