Снимка: БГНЕС

Над 15 600 души са подкрепили петиция за незабавно прекратяване на  договора за бъдещата Национална детска болница и искане за оставката на здравния министър Кирил Ананиев - това съобщиха от Инициативата "За истинска Детска болница". Подписката заедно с отвореното писмо беше внесена в Министерския съвет.

От инициативата "За истинска Детска болница" посочват в обръщение в социалните мрежи, че недовършената сграда на ИПК "Родина", която беше взривена в неделя, е строена по същото време, както и скелето, към който министърът на здравеопазването иска да пригоди бъдещата национална педиатрия.

Още по темата

От националната гражданска инициатива казват за пореден път, че строежът в двора на "Александровска" болница е физически и морално остарял и опасен и, ако тази конструкция някога бъде довършена, тя никога няма да стане националното детско лечебно заведение, която чакаме от 40 години.

Строежът на детска болница у нас е съпътстван от протести и обжалвания. Обжалвано беше включително решението за определяне на изпълнител пред Комисията за защита на конкуренцията от класирания на второ място участник.

Има и решение на Върховния административен по повод законността на провежданата обществена поръчка, което не подлежи на обжалване.

Така на 2 април се стигна до решението на министъра на здравеопазването да даде старт за започване на строежа от обединение "Детско здраве" на бъдеща Детска болница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase