Снимка: Istock

Състоянието на имунната система играе решаваща роля в това дали ще се разболеем от вирусна инфекция и как тялото ни ще я понесе. Във време на пандемия от коронавирус, непознат за човешкия организъм, силният имунитет е може би най-важното нещо, което може да ни спаси от усложнения при евентуална инфекция с опасния патоген.

Всичко, с което се храним, има значение за организма, здравето и протичането на процесите, касаещи имунната система. В това число влизат и междинните закуски, на които по-рядко обръщаме внимание. Наблягаме на основните хранения, като между тях си позволяваме вафли, бисквитки, шоколад за душата.

Това е една голяма грешка, която пречи на имунитета вместо да му помага. За да сме наистина здрави е необходимо да похапваме максимално полезни и здравословни неща между храненията, за да подсилим максимално имунната система, захранвайки я със суперхрани и важни хранителни вещества.

За повече здраве и за силен имунитет, който да ви предпази не само от коронавирус, но и от всякакви микроби, вижте какви полезни междинни закуски да похапвате.

Хумус – можете да си направите сами хумус с помощта на пасатор или блендер, като сложите в него сусамов тахан, варен нахут, най-различни зеленчуци за разнообразие и полезни хранителни вещества, зехтин.

Черен шоколад – към него може да добавите неподсолени печени ядки или семена, като орехи, бадеми, кашу, лешници. Всички те са чудесни в комбинация с тъмния шоколад като вкус.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase