Снимка: Istock

Безсъние, неразкрити сърдечни проблеми или диабет... Това са само част от причините да се чувствате по-често сънливи, уморени и да имате желанието да си поспите. На какво друго трябва да обърнете внимание?

Получавате по-малко калории

Ако често пропускате хранения или спазвате диета, която изключва важни групи храни, то това може да се отрази на енергийните ви нива и да ви направи по-сънливи. В комбинация със стрес и натоварване, спадат нивата на кръвната захар, а тялото ви има недостиг на енергия.

Недостатъчна физическа активност

Заседналият начин на живот също може да предизвика сънливост, умора. Колкото по-малко се движите, толкова повече ще ви се иска да спите.

Поддържате наднормено тегло

Наднорменото тегло и особено затлъстяването може да причини прекомерна сънливост. Това е така, защото мускулите, сърдечносъдовата и други системи, се налага да работят извънредно, за да осигурят на всяка клетка кислород и хранителни вещества. Освен това, около органите се натрупва така наречената висцерална мазнина, която допълнително нарушава функцията на органите. При затлъстелите хора, нивата на кръвната захар и инсулина са високи, което също допринася и за умората им.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase