Снимка: istock

Един от най-често срещаните проблеми, които могат да нарушат нашия ритъм на живот са хемороидите. В зависимост от местоположението, те могат да бъдат вътрешни или външни. Причините за тяхната поява могат да бъдат много – бременност, затлъстяване, постурални дефекти, запек и други. Хемороидите могат да станат болезнени в някакъв етап, да кървят и не бива да пропускаме консултацията със специалист. Въпреки това, има някои етерични масла като масло от здравец, хвойна, карамфил, които могат да облекчат неразположенията ни. Вижте кои други помагат при болезнени хемороиди.

Масло от чаено дърво

Маслото от чаено дърво има антимикробни, антисептични и противовъзпалителни свойства. Прилагането му може да подпомогне възстановяването на кожата при порязвания, рани, алергии, псориазис и други кожни проблеми. Етеричното масло може да намали микробните инфекции и да ускори заздравяването на увредените кръвоносни съдове, благодарение на своята антиоксидантна активност.

Прилагането на масло от чаено дърво върху хемороидите може да облекчи болката, сърбежа и усещането за парене. По желание може да го комбинирате с кокосово или бадемово масло.

Масло от копър

Маслото от копър има редица ползи за здравето. Облекчава лошото храносмилане, стомашните спазми и понижава холестерола. Прилагано локално може да помогне за заздравяване на рани. Маслото е богато на съединения, които имат обезболяващо и подобряващо циркулацията на кръвта действие. Подходящо е за облекчаване на кървящи външни хемороиди. Комбинирайте няколко капки от него с кокосово масло, рициново масло или зехтин и приложете.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase