Снимка: istock

Очите са важен орган от нашето тяло, който има изключително крехко здраве. С някои свои вредни навици можем да увредим състоянието на очите си без да подозираме. Има някои рискови фактори в ежедневието ни, които увеличават риска от увреждания на очите и зрението. Те могат да са в основата на по-сериозни проблеми с очното здраве впоследствие.

Кои са тези неочаквани неща, които могат да влошат състоянието на очите и зрението?

Висока температура на климатика

Екстремно високите температури при изкуствено отопление са вредни за очите. Те могат да причинят увреждане на роговицата на окото, да предизвикат сухота, от която да произтекат по-нататъшни проблеми с очите. Горещият въздух в затворените помещения е и много сух, заради което окото страда. Ако предпочитате да сте на по-топло през зимата, използвайте овлажнител за въздух.

Ниски температури на климатика

През лятото пък някои хора злоупотребяват с изкуственото изстудяване на помещенията, което също може да доведе до увреждане на очите и зрението. Твърде студеният въздух може да доведе до увреждане на повърхността на окото, отново заради прекалено ниските градуси, при които въздухът отново е много сух. Ако сте почитател на студените помещения през лятото отново ще ви е нужен овлажнител за въздух.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase