Снимка: Istock

Млечните продукти са много важни за цялостното здраве. В тях се съдържат незаменими хранителни вещества, включително калций, калий, витамин D. Пълномаслените млечни продукти се считат за здравословни, стига да се приемат в разумни количества.

Отдавна медицината дебатира по темата полезни или вредни са млечните продукти и отговорът определено не е еднозначен. Той зависи от индивидуалните особености на човек, дали има достатъчно от ензима лактаза, който разгражда лактозата (млечният протеин) в организма и още много други фактори.

Важно е да се научим да проследяваме симптомите на свръхконсумация на млечни продукти и да знаем кога е време да спрем.

Вижте кои са признаците, които подсказват, че сте консумирали твърде много млечни продукти.

Подуване, газове, бълбукане в корема

Ако сте прекалили с млечния протеин, това може да предизвика цялостен дискомфорт в коремната област, както в червата, така и в стомаха.

Стомашна болка

Млечната киселина дразни стомашната лигавица. Когато е в прекалено големи количества в стомаха, тя може да причини болки и неразположения.

Усилват се възпаленията в тялото

Ако страдате от болки в ставите, тези симптоми ще се засилят, ако сте прекалили с млечните продукти. За да намалите този вреден ефект, наблегнете на мастните киселини. Те имат естествен противовъзпалителен ефект върху тялото, като успокояват различни състояния, свързани с болки, подуване, скованост, дискомфорт.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase