Снимка: istock

Подуването на корема е причинено най-често от газове, които създават усещане за разпъване, дискомфорт, понякога и болка. Продължителното седене утежнява този проблем, тъй като в обездвижено положение червата стават инертни и забавят функцията си. Ако изпитвате тези проблеми, вижте как по натурален начин можете да облекчите мъчителното подуване.

Пробиотици

Освен приемът на пробиотици, които регулират чревната флора, можете да наблегнете и на храни, естествено богати на полезни бактерии. Сред тях са киселото мляко, киселото зеле, киселите краставички, кефирът, изобщо всички ферментирали по естествен начин храни.

Пийте ментов чай

Ментата е популярна билка у нас, както и в културата на редица други народи заради нейните незаменими ползи. Благодарение на активните си вещества ментол и ментон, ментата има силно изявени противовъзпалителни и спазмолитични свойства, които успокояват подуването и благоприятстват освобождаването на газовете.

Семена от чия

Семената от чия успокояват раздразнените черва и намаляват подуването, както и газовете. При разтварянето си те образуват гел, който действа „смазващо“ на лигавицата на червата и прави храносмилането по-лесно. Семената от чия помагат и за изхождането.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase