Снимка: Istock

С промяната на времето и настъпването на есента във въздуха започват да се носят все повече вируси и болестотворни микроорганизми. За да се предпазим от тях е важно да се грижим добре за здравето на имунната система, като я подсилваме с нужните хранителни елементи.

За да повишим имунитета си по естествен път е необходимо да наблегнем именно на тези храни и напитки, които имат доказани ползи в посока стимулиране защитната функция на имунната система.

Какво да консумираме през есента и зимата, за да се предпазим от грипа и вирусните инфекции?

Овесени ядки

Овесените ядки са чудесна храна не само за подсилване на имунитета, но и при вече настъпила вирусна инфекция. Те са препълнени с витамини, полезни протеини, минерали, фибри. Засищат задълго и действат още по-мощно в комбинация с бадемово масло, рикота или извара, които са източници на още полезни протеини, нужни на имунната система.

Печени картофи

Както обикновените, така и сладките картофи имат своите ползи за здравето и имунитета. Те помагат да се предпазите от вируси и настинки, които върлуват около вас през есенно-зимния сезон.

Зелен чай

Зеленият чай е много богат на антиоксиданти, които са жизненоважни за функциите на имунната система. Пийте по една-две чаши на ден.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase