Снимка: pexels

Продължително седене, нездравословно хранене, бременност, горещини, прием на някои медикаменти, предменструален синдром... Това са само част от причините за задържането на излишни течности в организма. В резултат ние се чувстваме дискомфортно, изглеждаме подпухнали, обувките сякаш ни стягат, защото крайниците ни са се подули.

Винаги е добре да помислим за начина си на хранене, за спортна активност, да се консултираме с лекар. Правейки нужните промени, може да добавим и някои билки, които доказано действат като естествени детоксикатори и диуретици.

Вижте кои са едни от най-добрите. Важно! Преди приема им се консултирайте с лекар.

Чай от глухарче

Тази билка е богата на витамини, минерали и се препоръчва при някои чернодробни проблеми, високо кръвно, както и за подобряване на храносмилането. Чаят от глухарче стимулира тялото да отделя повече урина и така да елиминира излишните течности от организма. Ако спазвате диета, добавете този чай към менюто си. Той ще спомогне за детокса на тялото и елиминиране на излишните мазнини.

Пийте зелен чай

Зеленият чай е известен като силен антиоксидант, който подобрява метаболизма и помага при изгарянето на излишните мазнини. Но чудесната напитка действа и като естествен диуретик, помагайки му да елиминира излишните течности от тялото. Една – две чаши на ден зелен чай ще ви поддържат енергични, а и няма да се подувате.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase