Снимка: pexels

Кафето е една от най-консумираните напитки в световен мащаб. Всеки, който обича да се наслаждава на вкуса му, приготвя напитката си според настроението, предпочитанията, хранителния режим, който следва. Чашата с кафе трябва не само да е вкусна, но и полезна.

От друга страна знаем какви щети нанася на здравето консумацията на захар. С нея най-често подслаждаме кафето си.

Разбира се, има хора, които добавят мед, натурално какао или стевия. А защо не пробвате да добавите и някои от следните съставки, като здравословен заместител на захарта.

Бадемово мляко

Дори и да не сте веган, може да се насладите на вкуса на това мляко, което съдържа малко калории, но добри количества калций. На пазара има различни видове бадемово мляко, някои са с добавени мед и ванилия, което ще направи чашата ви кафе още по-вкусна.

Добавете фурми

За целта ще ви бъдат необходими качествени фурми, към които няма добавени подсладители. С тях не само ще подсладите кафето си, но ще си доставите магнезий, фибри и витамин В6. Вземете няколко фурми и ги накиснете във вода за 1 час, или ако нямате време да ги киснете, сложете ги в блендер и добавете малко вода. Смелете добре и от получената паста добавете желаното количество към кафето си.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

4

Бай Тошо

преди 1 седмица

До Анонимен 1

Аз го пия с шест лъжички захар, както ББ. Нещо да кажеш?

3

до 1

преди 1 седмица

зависи от сорта и комбинацията, имам такова което дори леко сладни (пие се чисто, добавката на нещо в кафе, разваля кафето).
Ако някой харесва горчиво кафе - избор много
ако иска леко да сладни да си търси неговото си.

захарта се пази за ракията!

2

Петърчо

преди 1 седмица

Нека най-накрая поне на някой да му стане ясно! Бадемово мляко няма! Има бадемов сок понеже мляко е онова което излиза от млечните жлези при млекопитаещите. И тъй като бадемите нямат млечни жлези и не произвеждат мляко това което се прави от бадемите е сок и нищо повече. И както няма такова нещо като месо от соя така няма и растително мляко като изключим някое ГМО изчадие от растение на което са му сложили цици по някакъв начин ако това е възможно. Надявам се да не е. Приятен ден.