Снимка: istock

Много жени се оплакват от внезапно появило се акне. Започват да търсят проблема къде ли не, но не и в собствената си рутина за красота или липсата на такава. Понякога не е задължително да е налице здравословен проблем, който да доведе до поява на акне. Възможно е да не се грижите достатъчно правилно за кожата, което да предизвика възпаления в нея. Ето кои са евентуално допусканите грешки, които могат да доведат до поява на акне.

Не миете лицето достатъчно

Лицето минава през големи предизвикателства всеки ден. То е изложено на атмосферните условия, слънчевата светлина, собствените си отделени секрети и мъртви кожни клетки. Ето защо е от огромна важност да почиствате лицето щателно всеки ден, за да го предпазите от акне. Това означава задължително да премахвате грима вечер и да почиствате в дълбочина с подходящите продукти за вашата кожа.

Миете лицето прекалено много

Прекаляването с процедурите за почистване също не е добра стратегия. Не изпадайте в крайности, защото по този начин излагате кожата на риск. Тя не успява да противодейства на премиването чрез естествените си механизми за отделяне и овлажняване. Пресушената кожа е податлива на раздразнения, нацепване, зачервяване, възпаление. Това създава условия за възникване на акне. Не измивайте прекалено агресивно с абразивни препарати в ежедневната грижа за кожата.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase