Снимка: Istock

Как се грижите за вашето здраве? Храните се здравословно, спортувате? А колко често си правите самопрегледи? Така например, знаете ли че е хубаво един път годишно да следим за нашата височина, тъй като тя може да е показател за загуба на костна плътност?

Самопрегледите не изключват рутинните прегледи при специалисти, но е важно да ги правим и при съмнение, че нещо не е наред да се консултираме с лекар. Вижте на какво е важно да обърнете внимание и колко често да го правите.

Гърди – 1 път месечно

Всяка жена трябва да е запозната със състоянието на гърдите си, преди цикъл, по време на овулация и в останалите дни. Самопрегледът на гърдите помага да забележим промени като зачервяване, подуване, болки, обриви, изтичане на секрет и други.

Кожа – 1 път месечно

Колко често преглеждате кожата си самостоятелно за появата на нови бенки, изменения на бенки, поява на петна? Самопрегледът е от особено значение за хора с много светла кожа, червенокоси, тези с многобройни бенки, хора, които са имали предракови лезии.

Хубаво е един път месечно внимателно да преглеждате всяка част на кожата си, дори тази, която не се излага на слънце, като скалпа, под гърдите, стъпалата, интимните части, под ноктите.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase